bir basın açıklaması gerçekleştireceği açıklandı.
19 Şubat Cumartesi günü sahibi olduğu Ses Kocaeli Gazetesi’nin ofisinde uğradığı hain saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Güngör Arslan’ın avukatı Cahit Çiftçi, 6 Eylül Salı günü görülecek olan ilk duruşma öncesi 2 Eylül Cuma günü öğleden sonra kamuoyuna açıklamalarda bulunacak.
6 Eylül Salı günü görülecek ilk duruşmada hain saldırıyı gerçekleştiren Ramazan Özkan'ın (21) yanı sıra 9 şüpheli hakim karşısında yargılanacak.
Ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Güngör Arslan cinayeti ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklanan karara göre:
Hain saldırıyı gerçekleştiren Ramazan Özkan hakkında “Tasarlayarak Kasten Adam Öldürme ve 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet” suçlarından,
Ersin Kurt ve Burhan Polat hakkında “Tasarlayarak Kasten Adam Öldürme ve 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet Suçlarına Azmettirme” suçlarından,
Hasan Emre Çelik, Ferhat Yıldırım, Ramiz Saatçi ve Emrah Yıldırım hakkında “Tasarlayarak Kasten Adam Öldürmek Suçuna Yardım ve 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet” suçlarından,
Can Yılmaz, Kenan Yıldırım ve Özgür Taşkıran hakkında “ Suçluyu Kayırma” suçundan,Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kamu davası açıldı.
NE OLMUŞTU?
Kocaeli'de 35 sene gazetecilik yapan Gazeteci Güngör Arslan geçtiğimiz 19 Şubat'ta (2022) gazetesinin ofisinde Ramazan Özkan isimli şahıs tarafından ateşli silahla öldürülmüştü.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen titiz bir çalışma süreci gerçekleştirilmiş ve 14 Haziran'da Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlanmıştı.
Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, şüphelilerin daha önce alınan ifadeleri ile yapılan soruşturma sonucunda otopsi tutanağı, olay yeri inceleme tutanağı, kriminal raporlar, parmak izi inceleme sonucu, HTS kayıtları, iletişim kayıtlarına ilişkin bilgiler ve tanık anlatımlarına yer verildi.
İddianamede, Arslan'ın iş yerinde yanında kimsenin olmadığı saat ve günde, ziyaretine gelen kişilerin ayrılmasından hemen sonra suça konu eylemin gerçekleştiğine değinilerek, bunun, şüpheliler Ramazan Özkan, Hasan Emre Çelik, Ferhat Yıldırım ve Av. Ersin Kurt'un maktulün her hareketini takip ettiklerini açıkça ortaya koyduğu aktarıldı.
Şüpheli Ramazan Özkan'ın haber yaptırmak istediğini söyleyerek maktul Arslan'a ulaştığı ve silahlı eylemi gerçekleştirdiğine yer verilen iddianamede, sanıkların daha sonra birbirleriyle olan görüşmelerine yer verildi.
"HER AŞAMASINI PLANLADILAR"
İddianamede, elde edilen bulgularla, şüpheliler Ersin Kurt, Burhan Polat, Ferhat Yıldırım, Hasan Emre Çelik ve Ramazan Özkan'ın maktul Arslan'ı öldürme kastıyla hareket ettiklerini ve suça konu olayın her aşamasını planladıklarının anlaşıldığı bildirildi.
Yorum yazarak 7x24 Kocaeli Haber ve Yaşam Portalı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan 7x24 Kocaeli Haber ve Yaşam Portalı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler 7x24 Kocaeli Haber ve Yaşam Portalı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı 7x24 Kocaeli Haber ve Yaşam Portalı değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak 7x24 Kocaeli Haber ve Yaşam Portalı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan 7x24 Kocaeli Haber ve Yaşam Portalı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler 7x24 Kocaeli Haber ve Yaşam Portalı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı 7x24 Kocaeli Haber ve Yaşam Portalı değil haberi geçen ajanstır.