Babacan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan ölü sayısına dikkat çekerek açıklananın tersine yaşamını yitiren yurttaşlarımızın sayısı en az iki katı olduğunu belirtti.

"Arada uçurum var"

Adaylık için 100 bin imza süreci sona erdi! Adaylık için 100 bin imza süreci sona erdi!

Babacan, "Deprem bölgesinde bu kanaat çok yaygın. Gittiğimiz yerlerde, o ilin ya da ilçenin mezar sayılarına bakılıyor. Muhtarlardan bilgiler alınıyor; kaç kişi defnedildiğine dair. Bir de açıklanan sayılara bakıyorsunuz arada uçurum var. Sayıların yaklaşık olarak açıklananın iki katı olabileceğine dair yaygın bir kanaat var" ifadelerini kullandı.

"1 yılda yapılacak konutlar 6 ayda da yapılır"

Babacan, depremzelerede verilen konut sözüne de dikkat çekerek, "Şu an davet usulüyle müteahhitlere verilen 1 yılda 250 bin konut sözünü, biz 6 ayda 500 bin konut olarak yapabileceğimizi söylüyoruz. Maliyetler gerçeği yansıtmıyor. Belirtilen maliyetlerin yarısı tutarında konut yapılabilir. Ve ücretsiz olarak depremzedelere temin edilir. Bunlar biz iktidara gelince hızlıca yapacağımız şeyler" dedi.