İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Nisan ayı meclis toplantısında denetim raporunun okunması ile birlikte fazla mesai iddialarına yanıt verdi. Başkan Hürriyet, “270 saatin üzerinde çalıştırma yapıldığı takdirde işçinin muvafakati alınır. İşçi muvafakat ediyorsa 270 saatin üzerinde de çalıştırılır. 270 saat de bugün ayda 11 güne tekabül eder ve bu sizin tespit ettiğiniz iki kişi var. Biri benim şoförüm Hüseyin Bey, diğeri de basın danışmanım Sercan Bey.
“BEN 3 VARDİYA ŞOFÖR ÇALIŞTIRMIYORUM”
Bu arkadaşlar da benimle 7/24 çalışıyorlar. Ben 3 vardiya şoför çalıştırmıyorum. Birçok belediyede 3 vardiya şoför var. Benimle sabahın köründen gecenin bir yarısına kadar sadece 2 kişi çalışıyor. Şehir dışına çıktığımızda kalmalı da dahil olmak üzere 7/24 çalışıyor. Ayda 8 gün hafta sonu var ve biz hafta sonu dahil çalışıyoruz. Bunu bütün halkımız da biliyor. Düğüne, cenazeye her yere gitmeye çalışırım. Deprem bölgesinde 35 gün kaldık. Ayda 8 gün hafta sonu olduğunu varsayarsak geriye kalan hafta içi 5 gün kalıyor 270 saatten. Dolayısıyla totalde 11 günlük bir mesai de sanki çok büyük bir mesaiymiş gibi de algılanmasın.
“2 TANE ÇALIŞANIMIN DA MESAİSİ OLUVERSİN”
Kaldı ki geçtiğimiz dönemden bir örnek sunmak isterim. Geçmiş dönemde Nevzat Başkanın da şoförlüğünü ve korumalığını yapan arkadaşın düğün ve cenazelerin yoğun olduğu zamanda ayda 296 saat, 344 saat, 477 saat fazla mesai ile çalışmışlıkları görünüyor. 7/24 başkanın yanında olan kişilerin de bu kadar mesai yapması gayet makul. Biliyorsunuz makam aracım yok, kendi aracımı kullanıyorum. Benzinimi de kendi cebimden alıyorum. Ekstra koruma personel masrafım da yok. 2 tane çalışanımın da mesaisi oluversin. Mesai yapmaya da devam edecekler. En azından canım belediyem deyip yatmaya geldik, bir üstüne para veriyorlar diyen personeller değiller. Çalışıyorlar, haklarıdır” ifadelerini kullandı.