İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet İzmit'te deprem konusunda atılacak adımlar konulu bir basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasına İzmit Belediyesi Başkan yardımcıları katılım sağladı.

"HALEN AĞIR HASARLI YIKILMAYAN BİNALAR VAR"

Adaylık için 100 bin imza süreci sona erdi! Adaylık için 100 bin imza süreci sona erdi!

İzmit genelinde ağır ve orta hasarlı bina yapılarına değinen Hürriyet, şunları söyledi: Gerçek durumumuz nedir, mutlaka analiz yapmamız gerektiğini düşündük. 2019’dan beri olası bir afette yaşanabilecekleri, neler yapıyoruz, yapmıyoruz hep konuştuğumuz konulardı ama son depremden sonra daha da hızlandırdık. Marmara Depremi’nden kalan ağır hasarlı olup da yıkılmayan binalar var bu kentte.

"RİSKLİ YAPI SAYISI 79"

İzmit ölçeğinde orta hasarlı bina sayısı 242, ağır hasarlı 3. Biz göreve geldiğimizde ağır hasarlı bina sayısı 19’du. Biz zorlaya zorlaya Valilik, Büyükşehir kanalı derken 3’e indirebildik. Kaçak yapı sayısı 2016-2022 348, 2020-2022 arasında 220. Riskli yapı sayımız 79. Bu görünen. Güçlendirme yapılmayan yapı sayısı 242. Yapı kayıt belgesi ilçemiz sınırları içerisinde 4 bin 593. Çalışmaları yapıyoruz. Çok ciddi bir mali kaynak gerekli. Yaptığımız toplantının tüm katılımcıların Bilim Kurulu kurulması konusunda hem fikir oldu. Bilim kurulu konusunda çalışmalarımızı somut adımlarla devam ettireceğiz.  Herkes, tüm kurumlar kendilerine ait binaları elden geçirmeli varsa risk durumu kamuyla paylaşmalı. İzmit’in günlük nüfusu 1 milyon. Gündüz olduğunda farklı gece olduğunda farklı bir tablo ortaya çıkacak. Veri analizleri çok bilimsel bir şekilde ele alınması gereken verilerden bir tanesi.”