bu yıl 1-6 Kasım arası yapılacağını duyurdu.
Konfederasyon Başkanı Hasan Özaygut, basın mensuplarını Köseköy'de yeni açılan Acı Tatlı Gaziantep lezzetleri restoranında ağırladı. Örnek ürünlerin tattırıldığı tanıtım toplantısında Başkan Özaygut şunları kaydetti:
Gaziantep Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği'ni bu yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası İnterteks Fuar Merkezi otoparkında (açık havada) 01-06 Kasım 2022 tarihleri arasında 'ŞİMDİ GAZİANTEP’E GİTME ZAMANI' sloganı ile yapacağız.
Gazi şehrimizin lezzetleri Kocaeli halkımızın beğenisine sunulacak.
Yöresel ürünlerimiz de yer alacak ama bu yıl ağırlıklı olarak 'anlık' pişecek yemeklerimiz stantlarımızda yer alacak.
ÇEŞİTLİ YARIŞMALAR
Çeşitli yarışmaların yer alacağı ( baklava ve çiğköfte yeme ) ödüllü aktivite ve konserlerin olacağı her zamankinden farklı bir çalışma ile vatandaşlarımız keyifli bir Gaziantep görecekler.
VAKIF KURULUYOR
Türkiye genelinde faaliyetlerine ara vermeden devam eden Konfederasyonumuz yakın zamanda kuruluma başladığımız Gaziantep eğitim ve kültür Vakfımız ile de memleket ayırt etmeden vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.
Bu etkinlikte desteklerini esirgemeyen yönetimimize , Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanımız Tahir Büyükakın’a Kocaeli büyükşehir belediyesi birimlerine , Kocaeli Valiliğimize, Gaziantep valimiz Davut GÜL ‘e Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve tüm emeği geçen herkese Gaziantepliler adına teşekkür ederiz.
EN ÇOK İLGİ LAHMACUNA OLACAK
Başkan Hasan Özaygut basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Fiyatların dışarıdaki kadar yüksek olmayacağını ama maliyetler sebebiyle çok da düşük tutulamadığını yine de orta kademe rakamlarla vatandaşı mutlu etmeyi hesapladıklarını açıkladı.
Ayrıca Başkan Özaygut, Gaziantep'in en güzel yemeklerini yöreden gelen ustalarla şenlikte sunacaklarını ekledi. Soru üzerine en büyük ilgiyi 'lahmacun'un göreceğini ifade etti.
KÖSEKÖY'DE GAZİANTEPLİ BİR AİLE İŞLETMESİ