İnternet üzerindeki siteler ve Telegram grupları aracılığıyla, Türkiye’deki 85 milyon yurttaşın e-Devlet üzerindeki bilgilerinin hacklendiği ve bu bilgilerin tamamının satışa sunulduğu iddia edildi.
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a iddialara ilişkin şu soruları yöneltti:
85 milyon yurttaşın tüm bilgilerinin yer aldığı e-Devlet’te verilerinin S**Paneli.Org isimli internet sitesi tarafından ele geçirildiği doğru mudur? Doğru ise bu konuda ne gibi tedbirler alınmıştır?
Çok ciddi bir güvenlik riski oluşturan bu durum karşısında e-Devlet erişimini, gerekli önlemleri alıncaya kadar engellemeyi düşünüyor musunuz?
Yurttaşlarımızın e-Devlet bilgilerinin nereden ve nasıl sızdırıldığı konusunda bir soruşturma açılmış mıdır?
Kamu kurumlarımızın güvenlik sistemlerinin kolaylıkla hacklenmesinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığının ihmali olduğunun bir göstergesi değil midir?”