Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının hükümeti istifaya çağıran tezahüratlarının yankıları sürerken TFF yaptığı açıklamada, “gerekirse müsabakalara seyirci yasağı getiririz” ifadesine Hodri Meydan Taraftarlar Derneği Başkanı Ferhat Uzun’dan tepki geldi

Ferhat Uzun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye tribünlerinde son günlerde yaşanan olayları asla ve asla tasvip etmiyorum. Stadyumlar siyaset meydanları değildir. Bizler gibi taraftarların takımlarını desteklediği yerlerdir.

TFF’nin yaptığı açıklamada “gerekirse müsabakalara seyirci yasağı getiririz” demesinide üzücü ve talihsiz buluyorum. Eğer bu gibi bir karar alırsa Türkiye’nin tüm taraftar grupları ilk soluğu TFF binasında alacaktır.

Bir tribüncü olarak bu tür olayları provokatörlerin özellikle düzenlediğini düşünüyorum. Bizler bu güne kadar asla kendi tribünlerimizde böyle şeylere müsade etmedik, bundan sonrada etmeyeceğimizi her platformlarda üstüne basarak ifade edeceğiz.

Kimsede Kocaelispor tribünlerini bu yöne çekmeye kalkmasın. Bu şehrin çocukları vatanın milletin devletimizin her zaman yanında olmuştur ve her zaman bu yönde olmaya devam edecektir."

Ne olmuştu?

Fenerbahçe taraftarının 25 Şubat’taki Konyaspor maçı boyunca Hükümet istifa diye slogan atması gündem olmuştu. 27 Şubat’ta da İnönü Stadyumu’nda Antalyaspor’u konuk eden Beşiktaş’ın tribünlerinden “Hükümet istifa” sloganı yükselmişti.

İzmit'te İlçe Nüfus Müdürlüğü HAFTA SONU açık! İzmit'te İlçe Nüfus Müdürlüğü HAFTA SONU açık!

Aynı dakiklarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, attığı tweet’lerde futbol müsabakalarının seyircisiz ya da ‘tedbir alınarak’ oynanmasını istemişti. “Hükümet istifa” sloganı kesilmek bilmeyince MHP lideri Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.

Kayserispor ve Konyaspor başta olmak üzere birçok kulüp sloganı kınamış ve stadyumda siyaset yapılmaması gerektiğini savunmuştu.