Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Mart ayı meclis toplantısı bugün (29.03.2023) KOTO binası Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Meclis başkanlığını Hüseyin Gezer’in yaptığı toplantıda aylık faaliyet raporları görüşüldü.

Kocaeli Ticaret Odası başkanı Necmi Bulut yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Geçtiğimiz günlerde TEPAV tarafından depremin ülke ekonomisi üzerindeki etkisi ile ilgili bir rapor yayınlandı. Rapora göre; 2023 yılında ekonomik büyümenin, deprem öncesi öngörülen baz senaryoya göre 1,2 puan daha düşük gerçekleşmesi bekleniyor. Deprem bölgesinin 5 yıllık kalkınma planı için gerekli olan tutar 150 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Deprem illerimizdeki ekonomik ve sosyal hayatın devamı için hepimiz elimizi taşın altına koymak zorunda olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Doğu Marmara Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre ilimizin Şubat ayı ihracat rakamı 2 milyar 854 milyon dolar olarak İthalatımız ise 5 milyar 989 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmiştir.

1-415

"ÇADIR KENT BAĞIŞ VE DESTEKLERLE KURULMUŞTUR"

Çadır kent, oda üyelerimizin bağış ve destekleriyle Kahramanmaraş’ta kurulmuştur. Kocaeli, belediyeleriyle birlikte depremi yaşamış olmanın bilinciyle hiçbir desteği esirgemedi. Her yere küçük destekler yapmaktansa bir bölgenin tamamen sorumluluğunu almak bize daha doğru geldi. Açılacak sosyal medya hesabımızla çadır kent için ihtiyaç duyulan malzemelerle ilgili listeler duyurulacak ve üyelerimiz desteklerini sunabilecekler. 

DEPREMZEDELERE PSİKOLOJİK DESTEK

KOTO Çadır Kenti, Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 12 bin metrekare alan üzerine kuruldu. 18 metrekarelik, 2 metre 20 cm yüksekliğinde 120 adet çadır alındı. Çadırların zeminine, sıvı geçişini engellemek amacıyla 2 bin 200 metrekare palet konuldu ve üzerine naylon branda serildi. Her çadıra, ısıtıcı ve yemek pişirme başlıkları da bulunan tüp temin edildi. Çadırların arasına yürüyüş yolu olarak plastik kıvırcık halı seriliyor. Etrafı güvenliğinin sağlanması amacıyla tel çitle çevrildi. Depremzede vatandaşlara psikolojik destek sunan 3 personelin görev aldığı psikodestek çadırı kuruldu. Çocukların eğitim- öğretimi amacıyla 3 adet çadır kuruldu. Ayrıca 36 metrekarelik çadır çocuk etkinlik alanı olarak konumlandırıldı. Burada çocuklar televizyon izleyerek oyunlar oynayabiliyor. 

SOSYAL YAŞAM ALANLARI 

Asgari ücret için geri sayım başladı! Bu tarih önemli! Asgari ücret için geri sayım başladı! Bu tarih önemli!

Kütüphane kuruldu. Kitapları temin edildi. Körfez Belediyesi’nin katkıları ile oyun parkı kuruldu. 7 adet kurutma, 7 adet çamaşır makinesinin faaliyet gösterdiği çamaşırhane kuruldu. 4 adet konteyner duş ve tuvalet alanına çevrildi. Burada 7 adet tuvalet- 7 adet banyo depremzedelerin temizlik ihtiyaçlarına cevap veriyor. 1 çadırda mescid faaliyet gösteriyor. Teravih ve vakit namazları burada kılınıyor. Çadırkent yönetiminin toplanabilmesi amacıyla, yönetim çadırı bulunuyor. Depremzedelerin, misafirlerini günübirlik ve yatılı ağırlayabilmeleri amacıyla Misafir Çadırı faaliyet gösteriyor.  Genel kullanım amaçlı yerlerde kullanılmak üzere 60 adet ısıtıcı temin edildi. Depremzede vatandaşların sosyalleşebilmeleri amacıyla yeni bir çadır kuruldu.”